top of page

TURPROGRAM

STISYKLING PÅ TORPO MED PROFESJONELLE STIBYGGERE - LØRDAG

Bygger du sti og har lyst til å diskutere med likesinnede? Er du lei av å se den loamy yndlingsstien din bli erodert bort mer for hvert år som går? Bryr du deg om forskjellen på naturlige stier og bygde stier? Finnes det i det hele tatt naturlige stier? Bli med på stibyggertur på Torpo!

 

Det bygges sykkelstier og sykkelparker som aldri før i Norge, og noen av de som bygger mest er Rekkje Stiutvikling. Insta-storien deres går varm med poster av brown-pow, berms, masterplaner, stibyggingskurs og ikke minst pump tracker spredt rundt i landet. Men i tillegg til å ha gjort levebrød ut av tilrettelegging for sykling, er de veldig morsomme å sykle sammen med! Roald Eidsheim og Kristian Ertnes er guider og tar deg med på det tilsynelatende vanlige opplegget på Torpo. Men de legger inn noen stopp underveis for å se litt på og diskutere løsninger – gode og dårlige. For på Torpo består stinettverket av dugnadsbygde stier, gamle stier/ferdselsveier og tråkk som har blitt rydda på dugnad, og turmerka stier. Det gir nok av kritiske punkter som er interessante i et stibyggingsperspektiv.

 

Rekkje har også utarbeidet en masterplan for sentrumsnær sykling på Ål. Torpo har en egen del i denne. Guidene vil helt sikkert dele av sine betraktninger rundt dette området for videre sykkelsatsing.

Ta med deg ditt eget lille stibyggingsprosjekt i bakhodet og bli med på Stibyggertur på Torpo!

OBS! Dette er ikke et stibyggerKURS! Men en rå dag på sykkel, med stibygging som tema.

Kjøp plass på turene med VIPPSNUMMER: 81338

Elektrisk tur med Specialized 

El-stisykkeltur - inkludert lån av sykkel! 

Er du nysgjerrig på elsykling? Har du sterke meninger for eller mot? Bli med på vår eltur i samarbeid med Specialized.

Innad i Huckfeststyret er vi delte i synet på el-stisykling, og polene har ikke blitt svakere etter at alle har prøvd det. Nå gir vi deg muligheten til å teste og å gjøre deg opp en mening om dette fenomenet som er på vei til å bli en del av stisyklingsbegrepet, enten vi vil eller ei.

Specialized stiller med fulladede sykler!

Det blir naturligvis tilgang på e-sigarett på turen. Lån av sykkel er så klart inkludert i prisen. 

HB_Huckfest-5768.jpg

NYHET Sti og stølsliv - Fredag og lørdag

Opplev ypperlig fjellsykling og tradisjonelt stølsliv i Austfjella.

Dyrlegen og livsnyteren Ådne Kvammen er guide og tar deg med på turen som tidligere har blitt kalt Flyt i Fjellet og Austfjella Safari. I tillegg til å være en utrolig fin stitur i fjellet, legger vi i år inn stopp på en fjellstøl i drift der det lages tradisjonell stølskost på gamlemåten.

Her blir det blir så klart lunsj med rømmegrøt og smaking av forskjellige stølsprodukt. Selv om du er på Huckfest er det lov å ta fram livsnyteren i deg og verdsette litt nasjonalromantisk kulturhistorie. Og så tar vi deg tilbake til Huckfestverden etterpå. Vær trygg.

For booking av tur skjer via Vipps: 81338 (NB: Få plasser igjen)

Husk at du må ha festivalpass!

Kjøp plass til El-sykkeltur på  VIPPS NUMMER: 81338

Nybegynnertur - Fredag og lørdag

Skal du på Huckfest, men er helt fersk på stisykkel eller bare syns det er greit med litt lavere tempo på en guidet tur? Bli med Robert Ruud og Peder Svardal på vår ”easy rider”/nybegynnertur på Primhovda. Her blir det nydelig fjellsykling med passe utfordringer og nedkjøring til campen på den sagnomsuste stien Dengis eller en mindre krevende variant på Turisten.

Book plass enten fredag eller lørdag med VIPPSKODE: 81338

GIRLS ONLY - Lørdag

Har du lettere for å pushe grenser og utfordre deg selv sammen med andre jenter? Bli med på vår Girls Only-tur på fjellet fredagen under årets Huckfest. Martha Lidstrøm og Anne Ruud viser vei og sørger for god stemning. Turen er den samme som fjellturen med avgang samme tid. Det er mulig å korte ned turen og ta buss tilbake fra Myking hvis du syns turen er lang nok med fjellrunden på Skurvehovda til Myking. Traktorshuttle til Maristølen og lunsj der, før turen går over fjellet via Primhovda og Dengis tilbake til campen.

Book plass til Girls Only på fjellet med Vippskode:

NB. Er etterspørselen stor, setter vi også opp en egen Girls Only på Torpo på lørdagen. 

Book plass med VIPPSKODE 81338

HOL PANORAMA - Søndag 

Planer om å komme deg på tur på søndagen under årets Huckfest? Selv om etterspørselen etter turer på søndagen har vært liten tidligere år, prøver vi oss igjen i år. Og vi lokker med en perle av en høyfjellssti rett over grensa i nabokommunen Hol. Vi møtes som vanlig i sponsorområdet og avtaler samkjøring der.  Turen starter og slutter på samme sted.  Syklingen er variert med små klatringer og nedkjøringer om hverandre, men med netto stigning fram til toppunktet der vi ser litt ekstra på utsikten og tar en matbit før vi snur og nyter deilig nedkjøring. Beregn 2-3 timer til turen.

Book plass til Hol Panorama på søndag med VIPPSKODE 81338

Kurs i grunnleggende sving- og hoppteknikk 
med Tonje Sameien

Fredag kl 09:00         

Lørdag kl 09:00         

 

Alle har noe å lære av å bli bevisst egen sykling! Og pga stor pågang på kurs tidligere år, har vi i år fått med guide og instruktør Tonje Sameien. Hun tar deg med på et formiddagskurs i grunnleggende i sving- og hoppteknikk. Kurset varer i ca 3 timer, og dere får busstransport opp over tregrensa for svingteknikk på Rosengardshovda og trening på hopp og dropp i Megafarm nærmere festivalkampen.

 

Transport: Buss til Primhovda hyttefelt

Endepunkt: Festivalområdet

Nivå: Ønske om å forbedre sykkelteknikken og prøve nye ting

Oppmøte: Ved sponsorområdet på plenen kl 09:00.

7 plasser
Kr 350,-

bottom of page